Във връзка с вандалската проява, кметът Иван Аспарухов обърна внимание, че днес всеки публикува в социалните мрежи всякакви нередности, коментират остро и изразяват недоволството си, но никой не подава навременен сигнал в съответната институция. Той допълни, че до сега в общината не е постъпил нито един сигнал за конкретен случай на проявена вандалщина, но след това засипват със снимки и възмутителни коментари социалните мрежи.

Това е въпросната чешма преди и сега:

Той допълни, че към момента са принудили изпълнителите да подменят над 25 разпръсквачки за напояване, ремонт на чешми и други. Аспарухов напомни, че предстои приемането и въвеждането в експлоатация на алеята от комисия. Относно мерките от страна на общината, кметът подчерта, че вече са предприети съответните действия и до края на седмицата ще бъдат монтирани камери на 5 места в новата част на алеята. Това ще даде възможност да се проследяват нарушителите, спрямо които ще бъдат налагани сериозни глоби.

Градоначалникът обърна особено внимание и отправи апел към гражданите и най-вече към родителите, че трябва да възпитават децата си в опазване на обществените придобивки, и да не забравят, че глобите ще засегнат най-вече самите тях.