"Година и половина договор - доволен и щастлив съм. Надявам се всички играчи да свършим работа. На Левски не се отказва. С г-н Колев бързо се разбрахме, доста спекулации имаше по темата. Това вече е минало. За нас е важно настоящето и какво ще става оттук насетне. Какво е било и какви оферти е имало, не е важно. Важно е, че съм тук и отново ще нося синята фланелка и ще играя за любимия си отбор, заяви непосредствено след подписването на договора Валери Божинов. Може би онези два гола точно срещу Левски ме върнаха на "Герена" - дойдох, показах, хората видяха, че съм жив и има още какво да дам на българския футбол и на Левски".

"Привличането на Валери е важен трансфер от гледна точка на това, че Георги Дременджиев настояваше да има Валери Божинов в състава си, коментира от своя страна изпълнителният директор на ПФК Левски Павел Колев. Предишния треньор също го искаше. Трудно е да се намери треньор, който да не иска Божинов в състава си. Много е важно да се каже, че не е имало никакви преговори. Появиха се много спекулации за това как стоят нещата за привличането му. Нашите разговори продължиха 45 секунди. Разбира се, той самият имаше нужда от време, за да изчисти нещата с Ботев (Враца), на който клуб трябва да благодарим специално, защото се разбрахме изключително коректно. Не е имало никакви проблеми.

В крайна сметка и Валери даде доста на Ботев (Враца) в последни месеци. Надявам се да има същото представяне и с екипа на Левски. Имаме нужда от такъв футболист. С днешния трансфер сме една крачка по-близо до приключването на зимната селекция. Имаме още работа, надявам се до края на седмицата всичко да е ясно”, каза в заключение Колев.