В заключителна фаза навлезе турнирът по футбол на малки врати, който върви от един месец в Мездра. Стана известен първият финалист в 16-ото издание на ежегодната надпревара. Това е първият отбор на Околчица (Моравица), който в драматичен полуфинал се наложи над Локомотив (Мездра) с 6:4 след изпълнение на дузпи (в редовното време 1:1).

Радослав Георгиев изведе моравчани напред в резултата още в 7 мин. на мача. Шест минути по-късно обаче с ювелирен изстрел от движение Борис Тончев възстанови равенството. До края на двубоя и двата тима можеха да стигнат до пълен успех - пропуски обаче направиха Борис Петков и Николай Божов за „железничарите”, а при най-чистото положение за Околчица удар на Милен Бельов премина на сантиметри от левия страничен стълб.

Така се стигна до изпълнение на дузпи, при които по-хладнокръвни се оказаха моравчани, реализирали и петте 11-метрови удари. Точни от бялата точка бяха Радослав Георгиев, Цветослав Божинов, Милен Бельов, Иван Иванов и Юлиян Георгиев. За Локо (Мездра) вкараха Николай Божов, Кристиан Кътов и Брайан Стоянов, а изстрелът на Борис Тончев бе париран от вратаря Пламен Маринов.

На финала Околчица (Моравица) I ще срещне победителя от другия полуфинал, съперници в който днес от 17.00 часа са Феърплей и миналогодишният победител в турнира Пчелна майка (Враца).

Финалът е в понеделник от 19.30 ч. на спортната площадка в мездренската гимназия.