Лятната подготовка на Локо (Мездра) ще протече изцяло при домашни условия. Основното ядро от досегашния състав ще бъде запазено. Очакват се и няколко нови попълнения. Сред тях са 32-годишният нападател Румен Рангелов и (ако не си уреди трансфер в Австрия) опитният централен защитник Петър Альошев (31 г.). Към отбора ще се присъединят още двама възпитаници на ДЮШ на Ботев (Враца) - 20-годишният халф Николай Михайлов, който идва от Първа атомна (Козлодуй), и бранителят Йордан Йорданов.

По време на едномесечната си подготовка мездренските "железничари" ще изиграят пет контролни срещи, съперниците в които все още не са уточнени. Сред потенциалните спаринг партньори са Бойчиновци, Расово, Балкан (Ботевград), Ком (Берковица) и Ботевъ (Брусен). Първата проверка на "червено-черните" е идната сряда, 18 юли.

Жребият за новото първенство в Северозападната Трета лига ще бъде изтеглен на 26 юли, когато в Зоналния съвет на БФС - Велико Търново ще се проведе съвещание с представители на футболните клубове, които ще участват в шампионата. Съставът на групата през сезон 2018/2019 остава непроменен - от 16 отбора. Първият кръг е на 12 август (неделя).