Урокът на открито започна с кратка тематична програма, подготвена от учениците. По оригинален начин свързаха настоящата учебно-практическа изява с многоцветните багри на есенния ден. Под галещите лъчи на октомврийското слънце, ученици и учители от Професионалната гимназия посрещнаха десетки гости в новия си кабинет - ресторант на открито.

Наред с богатото цветно многообразие на природата, върху искрящите от белота покривки кокетно надничаха кулинарните изкушения, умело приготвени от сръчните ръце на учениците.

Официални гости на откриването бяха Галина Евденова, началник на Регионално управление на образованието - Враца, Митонка Червеняшка, старши експерт, Яна Нинова, председател на Общинския съвет, Генади Събков, кмет на община Мездра, д-р Ивайло Тодоров общински съветник, Светослава Токяй, управител на Хотелски комплекс "Долче вита”, както и ученици от Професионалната гимназия в Криводол.

Освен изграждане на "Кабинет за сервиране на открито” по Националната кампания "За чиста околна среда 2017”, проектът включва пет комплекта малки градински маси с пейки, шест допълнителни пейки за отдих,две коктейлни маси, градинска шатра, един компостер за отпадъците и единични кошчета. Освен това оборудване, в проекта е заложено и засаждането на декоративни дървета и храсти за облагородяване на екстериора – 5 плачещи върби, 5 брезички и цъфтящи декоративни храсти.

Директорът на училището, инж. Христинка Минова, откри официално кабинета под открито небе и пожела на учениците приятни и полезни занимания в него.

С пожелания за успешна реализация на възпитаниците на гимназията се обърна и началникът на просветния инспекторат Галина Евденова.

Пред погледа на гостите, заедно със своите съученици от Криводол, момичетата и момчетата от Мездра демонстрираха приготвянето на коктейли, хапки и аранжиране на коктейлни маси.

След изнесения урок на открито гостите дегустираха с удоволствие приготвените кулинарни изненади. Празникът в ресторанта на открито по традиция завърши с кръшно северняшко хоро.