Приемът на документи в мездренското училище започна в 8 часа, като първите кандидат-гимназисти, заедно със своите родители бяха дошли рано, за да подадат своите заявления за участие в класирането.

От комисията по подаване на документите обясниха, че като цяло, платформата е максимално улеснена, но самата процедура отнема повече време. Сканирането на свидетелствата и медицинските удостоверения забавя процеса на подаването.

В хода на работата по подаването на документите, стана ясно, че предварителното записване на кодовете на избраните училища и профили, спестява време и улеснява работата на комисията.

Във връзка с приема, директорът на училището гнездо Иван Иванчев заяви, че от една страна електронното подаване на документи е предимство, тъй като всеки може да подаде документите си от вкъщи. От друга страна обаче хората все още не знаят какво точно трябва да подготвят като необходими документи, въпреки предварителната информация.

По отношение на постигнатите резултати на седмокласниците от ОУ „Хр. Ботев” каза, че е изключително доволен, тъй като тази година процентът на получените слаби резултати е много по-малък от предходната. Очакванията му за цялостното представяне на възпитаниците на школото, в рамките на областта, е отново да влязат в първите пет. Той допълни, че по БЕЛ има ученици с над 90т., а по математика - резултатът е около деветдесетте.


Текст и снимки: Карина Вутова