© Петя Илиева

В деня на цветята и надеждата, червенокръстците от БМЧК – Мездра, взеха участие в благотворителна инициатива за „Цветница“, посветена на кампанията „Да помогнем на децата сираци“. Доброто дело бе с разрешението на Врачанската Света Митрополия.

В двора на храма в Мездра малките добротворци, заедно със своя ръководител Христина Иванова, посрещаха миряните с китка здравец с червен конец за здраве и благодарност, а всеки дарител получи и благодарствен стикер за това, че е допринесъл за щастието на абитуриентите сираци от общината.

Освен доброволците от двете основни училища при Клуб "Приятели и доброволци на БМЧК 2016г., град Мездра“, тази година се включиха и родители с пунктове в селата Старо село, Ребърково и Върбешница.

„Всичко се случва и със съдействието на Наталия Горанова - БЧК Мездра. Днешните участници са герои, защото въпреки лошите метеорологични условия, бяха отговорни и радостни, че са посланици на хуманността и ще зарадват абитуриентите сираци“, заяви за MediaNews Христина Иванова.

В благотворителната акция се включи и Клубът на Българския младежки червен кръст (БМЧК) при Средно училище "Св. Климент Охридски” - Зверино с ръководител Петя Илиева. Доброволците бяха избрали четири точки, където бяха поставени кутии за събиране на дарения - пред православните храмове в Зверино, Игнатица и Оселна, както и в Черепишкия манастир "Успение Богородично".

За допълнително настроение и радост за всички миряни, дошли да се помолят в Божите домове, доброволците бяха подготвили китка здравец и пожелание за Цветница. Заедно с тях бяха и две великденски зайчета – Цветан и Цветина.

© Петя Илиева

Събраните средства по време на акцията ще бъдат преброени след Великден.