Председателят на читалище „Цани Иванов“ село Борован, Димитър Митев посрещна в дома си кметът на общината. Най възрастният лозар заряза първата лоза, след което, инж. Десислава Тодорова също беше поканена да извърши ритуала по „зарязване“ на лозите. Пяха се песни и се вдигаха наздравици за здраве и берекет.

Празникът продължи в читалището. Духов оркестър се погрижи за настроението на жителите на Борован. Гвоздеят на тържеството бе конкурсът за най-добро бяло и червено вино. Във фоайето на читалище “Цани Иванов“ специална комисия оцени вината на местни винопроизводители и лозари. Журито беше затруднено в избора си, тъй като вината бяха изключително добри. Излъчени като най-добри майстори в категориите бяло вино са: Невена Сумерска, Валентин Кадийски и Иван Пеев. При елексира от червено вино отличени са Валентин Кадийски, Георги Марковски, Емил Диков.

Кметът на общината инж. Тодорова връчи грамоти и парични награди на победителите, поздрави всички присъстващи и раздаде валентинки на дамите. В село Малорад също се проведоха мероприятия свързани с празника. Кметът на кметство Малорад Иво Иванов посрещна инж. Тодорова, с която заедно поздравиха жителите на селото и се включиха във веселието.