Предупреждение е получено и от Оперативния център на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - Враца за обявен „жълт код“ за интензивни валежи и гръмотевични бури с условие за градушки. Количествата на падналите валежи през последното денонощие достигнаха до 35-40 л на кв. м.

Към 10:30 часа на 3 юни, нивото на река Скът при с. Нивянин, община Борован, е било 85 см, при критично ниво от 340 см. Нивото на реката при Бяла Слатина е 50 см, при критично ниво - 400 см. Река Скът в Мизия има ниво 20 см при критичен праг 290 см. Река Огоста при село Хайредин е под критичните 200 см. Няма опасност от разливи и нанасяне на материални щети.

Нивата на язовирите на територията на област Враца се следят денонощно от собствениците и дежурните по общински съвети за сигурност. Данните към момента показват, че хидротехническите съоръжения не създават потенциална опасност за населението.

Всички язовири имат достатъчно свободен обем за поемане на водни маси.

Към 21:00 часа на 2 юни, поради техническа повреда, вследствие на обилните валежи, се е самозадействала сиренно-оповестителната система, намираща се в района на Топлофикация - Враца. Техническата изправност на устройството е възстановена от Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". Няма поводи за безпокойство сред населението.