„Областно пътно управление – Враца ефективно посрещна проблемите, свързани с усложнената зимна обстановка през изминалите дни“. Това отчете в началото на заседанието Пламен Ганецовски. Вече са почистени и отворени всички пътища на територията на областта. Ограничен за движение на тежкотоварни автомобили над 12 т. е бил през изминалото денонощие главен път E-79 (I-1) в посока гр. Враца, като ограничението е отпаднало. За снегопочистване е спирано движението преди АЕЦ „Козлодуй”. Пътят вече е почистен и отворен. Няма данни за снегонавявания и откъснати населени места. Цялата републиканска пътна мрежа на територията на областта е почистена и проходима при зимни условия. Най-често срещаният проблем, който възниква по време на снегопочистването е некоректното отношение на водачи на МПС, за което своевременно е изисквано съдействие от органите на „Пътна полиция”.

В Центъра за спешна медицинска дейност превантивно е задействан Плана за работа при усложнени зимни условия. Филиалите за спешна медицинска помощ на територията на областта работят без проблеми, не се е налагало да се използват допълнителни екипи и няма информация за бедстващи санитарни автомобили или граждани.

Обстановката в област Враца е нормална при зимни условия. В Областният съвет за сигурност не са постъпвали искания за съдействие от кметовете на общини, няма населени места без електрозахранване. Поддържа се постоянна връзка между териториалните звена на изпълнителната власт, ангажирани с отстраняването на проблемите, свързани с усложнената зимна обстановка.