В центъра има четири учебни зали, в които освен езикови програми ще се предлага обучение за професионални квалификации. Това са кратки професионални квалификации, които са в помощ при работа в сферата на търговията, кетъринга, работа с клиенти, бизнес администрация, грижа за възрастни. Част от материала, които се изучава е свързан с британските ценности, което е необходимо да се знае при кандидатстването за британски паспорт. Също така ще има и професионални курсове, към които ще има практическа част , по време на която мениджъри на фирми ще наблюдават студентите и ще подбират от тях служители.

Основателите на платформата споделиха, че целта е да обединим българите в Лондон в общност. За целта сме готови да осъществим всяка нова идея. Например уроци по народни танци, коментира Иванова. Готови сме да организираме и забавления за свободното време като курсове по плетене, готварство и прочие стига да има интерес и хора, които да могат да преподават. Библиотека с български книги, както и такива, които са преведени, ще има в новия учебен център. Така децата на гурбетчиите ни ще могат да четат български книги. Освен това се предвижда да има забавления за децата, докато техните родители учат. В бъдеще да бъде създадена трудова борса, в която да участват родни предприемачи и хора търсещи работа на Острова.

Българска социална платформа е неправителствена организация създадена през 2016 година. Основните приоритети на структурата са съдействие на българската общност за интеграция, запознаване с институциите и законите във Великобритания. За тези цели те работят в сътрудничество с представители на местната власт, неправителствени организации, български институции, представители на бизнеса от двете страни.

Източник: monitor.bg