Преди официалното откриване на лова, любителите на лова и риболова на 6-ти август ще отбележат своя празник - Деня на националната ловно-рибарска организация.

Във вразка с това, на 5-ти август служители от Националната организация и Ловно-рибарското сдружение в Габрово ще зарибят две реки в района на Етнографски музей „Етъра“ с пъстърва и ще почистят два от паметниците на героите от Шипка. Инициативата е свързана със 119-та годишнина на Национално ловно-рибарско сдружение „Съюз на ловците и риболовците в България“ и в чест на 140 години Шипченска епопея.

По повод годишнината от епичните събития, НЛРС-СЛРБ организират тържествено ловно шествие до връх Шипка. На 6-ти август от 10.00 часа ловци и риболовци от цялата страна ще се съберат на връх Шипка, където ще се отслужи молебен за здраве и благоденствие и ще бъдат осветени знамената на ловните дружини.

На 12.08.2017 г /събота/, официално ще бъде открит ловния сезон на пъдпъдъци, гургулици, гугутка, гривяк, горски бекас и обикновена бекасина.

Източник: lovec.bg