Теодора Накова, майка на тримата бъдещи висшисти - тризнаците Анна, Таня и Камен, благодари за проявения през годините жест от служителите на Областната дирекция на МВР - Монтана. Тази година средно образование завършват и 18-годишните Денислав Колчов от Берковица и Виктор Кирилов от Якимово, синове на починали служители на РУП - Берковица и на Участъка в Якимово.

За шестта поредна година служителите на Областната дирекция на МВР даряват парични средства на 13-годишната Елица и 14-годишния Димитър, деца на младши полицейски инспектор от Участъка в Чипровци. Тази година на 16-годишната Дария от Вършец, дърщеря на починала служителка на РУП - Вършец, за първи път бяха дарени парични средства.

5-годишната Никол и 11-годишната Ния от Лом - дъщери на граничен полицай, загинал при командировка в тежка автомобилна катастрофа на пътя Бяла - Русе, взеха подаръци от Коледната благотворителна кампания на МВР за подпомагане на децата на загинали и пострадали служители. И двете момичета получиха сумата от 700 лв., както и ваучери на обща стойност 600 лв. от „Технополис“ и „Билла България“ - дългогодишни поддръжници на инициативата. Момичетата са две от 97-те деца от цялата страна, които МВР подпомага с финансова помощ, събрана от хиляди хора, засвидетелствали своята подкрепа чрез sms-и и финансови дарения, както и от служителите на МВР, които ежемесечно даряват от заплатите си средства за кампанията.

Благотворителната инициатива на МВР съществува от 13 години и е подкрепена от мобилните оператори. Чрез кратък номер 1866 за абонатите на Mtel, Telenor и Vivacom или чрез гласово обаждане на 090051866 за абонатите на Vivacom целогодишно се набират средства за кампанията. Натрупаните суми се разпределят между семействата на пострадали и загинали по време на изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР.