Подготовката на мездренските "железничари" ще протече изцяло при домашни условия. Планирани са поне 4-5 контролни срещи, като на този етап са уговорени проверки със седмия на полусезона в „Б” ОФГ Монтана Партизан (Доктор Йосифово) и с отбор от „А” ОФГ - Плевен.

От миналогодишния състав няма напускащи състезатели. Вече е ясно и първото ново попълнение през зимната пауза - това е 23-годишният офанзивен футболист Брайан Стоянов. Спортно-техническото ръководство на клуба води преговори за привличането на още един атакуващ халф и на дефанзивен полузащитник.

Междувременно тази сряда ще се проведе заседание на Областният съвет на БФС, на което ще се реши кога ще бъде подновено първенството във врачанската четвърта дивизия. Най-вероятно това ще стане на 18/19 март или една седмица по-късно. На заседанието ще бъде представен новият председател на Областния съвет на БФС Милен Бельов, който ще встъпи в длъжност от 1 февруари, съобщи досегашният ръководител на футбола в региона Цветан Патеров, който ще остане технически сътрудник в централата.

В класирането на полусезона Локо (Мездра) заема втора позиция в "А” ОФГ Враца с актив от 31 точки и голова разлика 39:12. Едноличен лидер в подреждането е тимът на Манастирище с 37 т. В първия пролетен кръг "червено-черните" приемат у дома лидера Манастирище.