Той поздрави кмета на селото Коно Жилковски за неговата активност, както и настоящия директор на училището Рени Влаховска за добрата работа, която върши в учебното заведение и подкрепата за развитието на населеното място.

„Благодарение на Вашата настойчивост и упорит труд, скоро ще реновираме една спортна площадка в селото, за да има къде да играят децата на Моравица. Предстоят и други по-големи проекти, които ще реализираме още тази година, а именно - реконструкция на ВиК-а и уличната мрежа. Правим всичко възможно Моравица да има един свеж и привлекателен вид на съвременно населено място, а Вие с удоволствие и гордост да заявявате, че живеете тук“, допълни инж. Събков.

„Празникът на едно населено място е ден за равносметка. Ден, в който всеки един от нас може да си зададе въпроса какво е направил и колко е помогнал за добруването на нашето село. Истински съм радостен, че на този ден наши гости са кметът на общината, общински съветници, спонсори и доброжелатели, защото със своето присъствие те показват, че не са безразлични към бъдещето на селото ни“, каза в словото си кметът на Моравица Коно Жилковски.

Празничната програма откриха учениците от ОУ “Васил Кънчов“ - Моравица с ръководители Наташка Василева и Камелия Цветкова, които представиха стихотворение за училището. Деца от II-IV клас зарадваха гостите на тържеството с танца „Детска планета“. Надир Маален рецитира стихотворение за родния край. Децата от групата за народни танци „Весело хорце “ с ръководител Йоанна Аспарухова изпълниха „Дайчово хоро“ и „Ръченица“. Михаела Христова изпълни народна песен.

Колорит в празничната програма внесоха изпълненията на най-малките възпитаници на ЦДГ “1-ви юни" с ръководител Валя Йорданова. Танцовата група при НЧ „Светлина“ зарадва зрителите с изпълнение „Копаница“, а Веселин Тошев представи стихотворението „Родното село“. Финал на тържеството постави мажоретната група към местното читалище.

Официални гости на тържествената програма бяха още директорът на МБАЛ - Мездра д-р Илиана Михайлова и общинският съветник Наталия Христова.