"ЧЕЗ е сделка зачената в порок и имаме право на гняв, каза Дора Янкова. Народният представител Атанас Костадинов заяви, че държавата трябва да вземе позиция за ЧЕЗ. На тази среща гости бяха народната представителка от 44 НС Дора Янкова, зам. председател на Обединението на жените социалистки и депутатите от региона Атанас Костадинов и д-р Илиян Тимчев. Една от сериозните причини за обезлюдяването на региона са демографските проблеми и бедността в Северозапада", сподели председателката на жените социалистки в областта Любимка Даскалова.

Стана ясно, че в 30 населени места, жителите са под сто души, а в десет са от 1 до 40 души. Демографската криза е много голям проблем и е крайно време да има политика за демографията. Тя променя смисъла на семейството, на живота на семействата, каза още Даскалова. Дора Янкова говори за подходите в социалната политика и грижата за възрастните хора, политиката в изоставането в някои от регионите в страната без столицата и по-големите градове.

Трябва да има идеи и политики за промяна на това състояние. Да върнем държавата на хората и тя да си влезе в ролята да управлява, каза д-р Тимчев. Ние политиците трябва да отидем при хората, жените са сила, но те трябва да бъдат мотивирани. Той сподели, че от петте болници в региона, видинската и врачанската има вероятност да изчезнат. Запазихме общинската болница в Берковица, която се отчита на всеки шест месеца. Според Тимчев, ахилесовата пета на управлението е здравеопазването. Ние сме за държава с държавническо управление, това трябва да върнем на обществото, каза той.