През 2015 г., обвиняемият работел като таксиметров шофьор. На 28 септември 2015 г., мъжът бил нает за превозване на пътници от Враца за Белоградчик.

Около 15:00 часа управляваният от него автомобил се движел по път Е-79. Валял дъжд. При навлизане в продължителен завой колата поднесла наляво. Последвал силен удар в крайпътен скат, вследствие на което колата се завъртяла.

При произшествието тежко пострадал пътуващия на задната седалка пътник - 84-годишен мъж. Обвиняемият подал сигнал на телефон 112. Пострадалият бил транспортиран до болницата в Монтана. Въпреки оказаната му медицинска помощ, мъжът починал.

В хода на разследването на произшествието, е било установено, че в конкретната зона имало предупредителни пътни знаци за последователни опасни завои, концентрация на пътнотранспортни произшествия, както и за забранено движение със скорост по-висока от 60 км/ч. Според заключението на изготвената автотехническа експертиза, водачът на лекия автомобил навлязъл в завоя със скорост над 80 км/ч.

При дъждовни условия произшествието било непредотвратимо и неизбежно. Той е бил привлечен в качеството на обвиняем за предизвиканото от него пътнотранспортно произшествие.

От направена справка е видно, че са му налагани множество административни наказания за допуснати нарушения по Закона за движението на пътищата.