Енорийският свещеник протойерей Данаил Цинцарски заяви, че на Цветница в храма е имало малко хора, колкото на обикновените неделни служби. Вътре църквата постоянно се почиства и дезинфектира.

Във връзка с предстоящите християнски празници са взети необходимите мерки, съгласно изискванията на здравното министерство и наредбите на местната власт.

Припомняме, че в дните от Разпети петък до Великден, униформени ще следят дали се спазват необходимите мерки пред вратите на църквите - идващите да бъдат с маски и да стоят на безопасно разстояние един от друг. Редът вътре в храма ще се осигурява от свещениците, а полицаи ще влизат само по изключение при възникнала необходимост.

Протойерей Данаил поясни, че богослуженията ще бъдат изнесени пред храма. Засега, на Разпети петък плащаницата ще бъде изнесена също навън и ще се следи зорко за спазването на дистанцията. Но има вероятност и да не се изнася, очакват решението на Митрополит Григорий.

Богослужението за Възкресение също ще бъде изнесено изцяло на открито. Полицаи ще следят в нощта около храма се събират най-много миряни, за да няма струпвания на хора.

Отец Георги Няголов заяви, че в тази извънредна ситуация Бог ни пази, но и самите ние трябва да се пази. Вярата е вътре във всеки от нас.