Проектът на учебното заведение бе сред одобрените предложения на редовно заседание на от юни и се финансира по Програмата „Малки местни инициативи – Мездра 2017”.
Преподавателят по физическо възпитание и спорт, Христо Иванов, и група доброволци участват в изкопните работи и изливането на бетоновите постаменти, на които ще бъдат монтирани уредите. На площадката ще бъдат монтирани два малки лоста, два големи лоста, две малки греди, два единични лоста, халки, успоредка, стрийт фитнес пейка и стойка за лицеви опори.

Уредите ще бъдат изработени от фирма, специализирана в изграждането на подобни съоръжения. Те ще бъдат на стойност 4 978 лв. като доставчикът прави 33% отстъпка от реалната им цена и поема за своя сметка доставката и монтажа им.

Необходим е и неотложен ремонт на стълбите, които водят до новоизградената площадка, защото се изронени и представляват опасност за здравето и живота на децата.

Наред с изграждането на новото спортно съоръжение, в училището се извършва и частичен ремонт, във връзка с програмата за енергийна ефективност. Ще бъдат подменени всички радиатори в сградата, врати и вътрешни козметични ремонти.

Директорът, Мариела Горанова, каза, че средствата за вътрешните ремонтни дейности са предвидени в бюджета на училището.