Специално обученият екип даде на децата ценна информация за устройството на зъба, причините и начините да пазим зъбите, кои храни са полезни и кои вредни, ежедневните правила за зъбна хигиена.

Всички ученици от първи до четвърти клас се включиха в своеобразния интерактивен урок в рамките на един учебен час. С изключително удоволствие децата участваха в подходящо подбраните образователни забавни игри, отговаряха на интересните въпроси и се забавляваха. Малките ученици научиха за ползите от поддържане на добра устна хигиена и почистването на зъбите след всяко хранене.

Най-важната задача пред екипа е да помогнат за създаването на трайни хигиенни навици у децата. В образователната програма са включени деца на възраст между 7 и 11 години.

Изследване на детското дентално здраве, проведено по Националната програма за профилактика на оралните заболявания, показва, че само около 20% от българските деца между 0 и 18 години не страдат от кариес.

Доктор Зъб (Мариела Станчева), г-н Млечен Зъб (Николай Милушев) и г-н Зъб раздадоха подаръци на всички, а децата от своя страна ги дариха с усмивки и изпратиха скъпите гости с весели викове и много смях.