Директорът на детската градина Поля Гарванска прочете поздравителен адрес и поздрави гостите, родителите и децата.

Детска градина "Юрий Гагарин" в Малорад отваря врати на 10 април 1961 г., благодарение на желанието и мечтата на малорадчани да имат нова модерна забавачница. На 12 април същата година светът ликува - в космоса лети човек, Юрий Алексеевич Гагарин. Това историческо събитие става повод детската градина да получи своето име - ЦДГ „Юрий Гагарин“. Вече 58 години тя носи с чест името на първия летец космонавт.

В момента в Детска градина "Юрий Гагарин" се отглеждат и възпитават 69 деца от село Малорад и 48 деца във филиала в село Добролево от 1,5 до 7-годишна възраст, разпределени в една яслена и 5 градински групи. За малчуганите с много обич и внимание се грижат учители, медицински сестри и помощно-обслужващ персонал с голям професионализъм.

Тържеството продължи с художествено-музикална програма с участието на децата от ДГ "Юрий Гагарин", участници в Клуб "Света на приказките" по проект "Заедно можем повече" за качествено образование в община Борован, финансиран от Център за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства, и завърши със връчване на грамоти на най-изявените - деца, родители, преподаватели и помощен персонал.