Резултатите от конкурса бяха обявени от председателя на журито, поетесата доц. Мая Панайотова - заместник-председател на Съюза на фламандските писатели и член на Съюза на българските писатели, преподавал по съвременна българска литература в три университета в Белгия.

Членове на журито бяха поетесата Валентина Михайлова - член на Съюза на българските писатели и литературният критик Юлий Йорданов, единствения в Лом член на Съюза на българските писатели.

Първа награда журито присъди на Маргарита Мартинова от София. Петя Хантова от Петрич е носител на втора награда, а на трето място бе класирана Катерина Пенчева от Ловеч. Специалната награда на Дружество "Будители" - Монтана бе присъдена на Таня Мезева от Горна Оряховица.

"Сърдечно благодаря на организаторите на този първи национален конкурс, защото той няма аналог в цяла Европа, а може би, и в целия свят. Идеята е да бъдат подкрепени хората с увреждания, да отправим послания за толерантност и хуманизъм. Сърдечна благодарност и на всички участници. Надявам се конкурсът да стане традиционен, а творбите да бъдат издавани в сборник", каза доц. Панайотова.

Наградата за най-възрастен участник грабна 86-годишната Боряна Стаева от Велинград, а за най-млад участник - Илия Димитров, на 22 години, от София.

Журито смята, че творците трябва да бъдат насърчавани и обяви поощрителни награди на 15 автори от София, Русе, Лом, Враца, Созопол, Димитровград, Тополовград, Търговище, Севлиево, Карнобат, Велинград, Горни Богров, с. Богомилово, Старозагорско и село Огняново, Благоевградско. Изказана бе и благодарност на инж. Лидия Христова от Враца, която изработи поощрителните награди.

Кметът на Лом Пенка Пенкова поздрави участниците в конкурса и също благодари на инициаторите и организаторите Милко Христов от Община Лом и Юлий Йорданов, и връчи наградите на призьорите.

Актьорът Михаил Меракчийски рецитира стихове на наградените автори. Музикален поздрав отправиха най-малките певци от Вокалната група "Млечно шоколадче" с музикален педагог и диригент Росица Кръстева.

Лилия Христозова