Фирмата победител ще изгради терени за игри на стойност 833 332 лв. без ДДС или почти 1 милион лева с ДДС през следващите 4 години. Още през 2020 година местната управа ще възложи строеж на площадки и фитнеси за над 208 хиляди лева, пише в решението за откриване на процедурата.

Новите площадки ще имат комбинирани съоръжения за игра с опция за спускане, катерене, балансиране и люлеене. Терените ще разполагат с надеждни защитни настилки, атрактивни мостове, кули и къщи за игра с парапети и покриви, изградени от полиетилен с висока плътност и ултравиолетова защита. Атракционите трябва да са достъпни и за деца с увреждания, изрично са разписали от екипа на кмета Маринела Николова. Общинските експерти настояват също за съоръжения, които позволяват игри със сюжети и роли, експериментиране, учене, общуване и колективни игри. Модерните площадки ще са снабдени също с табели, които забраняват навлизане с МПС, колела и тротинетки, разходки на домашни любимци, тютюнопушене. На тях ще са разписани и възрастовите ограничения за ползване на атракционите и уредите.

Фитнес терените пък ще трябва да предлагат поне три различни възможности за натоварване на мускулатурата. Уредите трябва да са пригодени както за деца, така и за възрастни, настояват от местната администрация. Терените за спорт и игри местната управа ще вдигне със собствени средства.

Оферти от фирми ще се приемат до 2 юли и ще се отворят публично на следващия ден.