Атрактивен цветен прах бе разпръснат от десетки младежи, участници в първия младежки фестивал „Шумът на реката”, организиран изцяло от млади хора, част от Общински детски и младежки парламент, Козлодуй.

В събота, 28 май, стотици граждани видяха Ботев парк в нова премяна - с флагове, знамена, балони и шатри. В 15.00 часа стартира спортната част на фестивала с предварително записали се четиринадесет отбора от учебни заведения и спортни клубове в общината. На място се включиха и допълнително сформирани отбори, така участниците в спортните атракциони наброяваха двеста деца и младежи.

Маринела Николова – кмет на община Козлодуй награди всеки един участник, а за всички присъстващи в Ботев парк имаше два безплатни круиза на кораба „Радецки”.
В арт-работилницата, по време на младежкия фест, над сто и двадесет малчугани имаха възможност да творят картички и рамки за снимки.

„Младежкият фест продължи с концертна част. Щастливи сме, че имахме гости от Лом, които ни забавляваха с прекрасната си музика. Гостите от Монтана пък, ни предложиха атрактивни хип-хоп танци”, коментира седемнадесетгодишната Станислава, част от организационния екип на събитието.

В концертната част настроението вдигнаха и деца от СОУ „Христо Ботев”, Козлодуй, вокалисти от „Славееви гласове” и „Робинзон”.
Развръзката на фестивала се оказа атрактивния цветен прах, който бе изработен от доброволци в Козлодуй, и който участниците разпръснаха над главите си на поляната пред сцената.
Финал на събитието даде огнена формация „Феникс” с няколко минутно огнено шоу.

„Благодарим на всички фирми – пицария „Ла Рочча”, магазин "Афродита", зеления капан, магазин „Корона”, складова борса „Хелиус”, фирма „Анати” /магазин Руйновите/, „Парти фууд” . Те ни помогнаха, за да можем да осигурим вода за всички присъстващи на феста, плодове за здравословните смутита и сокове, които предлагахме на здравословните щандове, храна за нашите гости от Монтана и Лом.

Интерес предизвика и специалната ни шатра с продукти от лимец, подготвена и аранжирана от Валентина Василева. Бяха раздадени множество пликчета с лимец, младежи опитваха хляб и питки, изработени от древното жито и научаваха за неговите качества и предимства„ сподели Светослав, също част от основния организаторски тим.

„Много съм доволен, че успяхме да съберем доброволци, които се включиха в подготовката и провеждането на фестивала. Радваме се, че имаше много участници и гости. Надяваме се догодина „Шумът на реката” да бъде още по-интересен и забавен фестивал”, каза и третият организатор - шестнадесетгодишният Ангел.

На финала Станислава, Светослав и Ангел поднесоха огромна торта на сцената, от която опитаха всички присъстващи.

„Във вашата община се усеща, че се влагат душа и сърце от хората, които организират тези събития. Категорично е ясно, че има мисъл за гражданите и гостите ви и вярвам, че и вие усетихте обратната положителна енергия, която се върна от всички хора, които бяха с вас и нас тук на 27-ми и 28-ми май”, коментира Тихомир Опров – управител на природен парк „Приказката”, Враца.

В 21.30 часа бяха извозени, с осигурен автобус от общината, и последните участници от Ботев парк до Козлодуй.