В новооткрития офис д-р Явор Малинов, специалист по асистирана репродукция от СБАХЛ, проведе първите безплатни консултации на хора с репродуктивни проблеми.

По-късно през деня, в заседателната зала на Община Козлодуй се проведе информационна среща на тема: „Донорство на генетичен материал – през погледа на донорите и на реципиентите”.

Срещата откри г-жа Радина Велчева – основател на „Искам бебе”. Заедно с координаторите по донорската програма на „Искам бебе“, Венислава Гарсия и Ема Христозова представиха проблемите, които стоят пред семействата с репродуктивни проблеми и трудностите, през които минават. Г-жа Велчева благодари на Община Козлодуй за подкрепата, която оказва на фондация „Искам бебе” при изпълнението на благородната кауза – да дадат шанс на хората с репродуктивни проблеми да станат родители.

На срещата д-р Явор Малинов разясни значението на донорството като процес, както и процедурите, следващи изпълнението му.

С благодарност за проявената съпричастност и подкрепа г-жа Здравка Гергова, координатор на „Искам бебе“ за Северозападна България, връчи сертификати за „Добро сърце” на всички, които са взели активно участие в дейността на фондацията.

Източник: kozloduy.bg