Площадка по безопасност на движението бе изготвена по Национална програма „Осигуряване на съвременна образователна среда, модул: „Площадки за обучение по безопасност на движението по пътищата” – 2021 година. Стойността на съоръжението е 900 лева. В сумата е включено оборудването и обзавеждането на площадката.

Директорът на детското заведение Диана Вутова сподели за MediaNews, че чрез новата придобивка ще се създадат по-добри условия за децата.

„Откриването на площадката е по повод Световния ден без автомобилизъм. Тя се направи с цел да възпитаме у децата поведение на добри шофьори като пораснат, на добри пешеходци сега. Да бъдат отговорни и внимателни.”

Чрез нея децата ще могат да изградят навици за правилно движение на пътя и най-вече, това да става в реална среда. Самата площадка, на която децата ще се обучават, е умален макет на пътно платно със съответните пътни знаци. Така и за учителите, и за децата предвиденото по програма обучение по БДП ще бъде по-ефективно и по- интересно.

Директорът благодари на община Мездра за помощта и полагането на основите на площадката, както и на Ивайло Нинов – родител на дете в четвърта група, който безвъзмездно е направил пътната маркировка.

Малчуганите бяха подготвили кратка музикална програма. Кулминацията на събитието бе демонстрация с велосипед и тротинетка.