Група, която успя да превърне първите букви на малките си имена в световен бранд. Няма значение дали светът обича или не тяхната музика, но знае кои са АББА. В книгата си "Mamma Mia! Филмът. Продължението" Георги Тошев разказва за това, което се случва с членовете на групата през последните години. Авторът е разговарял лично с всеки един от тях и майсторски пресъздава всяка една от тези срещи.

През 1999 г. АББА отказва 1 милиард долара, за да се събере за нов албум и 100 концерта. Агнета, Бьорн, Бени и Фрида се разделят неофициално в края на 1982 година. Последното им съвместно официално появяване като група е на 11 декември същата година в „Късното шоу“ на Би Би Си. Дават кратко интервю, шегуват се помежду си и изпълняват два свои хита, следва обща усмивка за пред камерата и край. Не се сбогуват с публиката си. Няма и официално изявление за раздяла.

Няколко години АББА подхранва любопитството на феновете, че може би ще се върнат в звукозаписното студио за нов албум. Това не се случва до 2018-а, когато решават да запишат само две песни. Кратко съобщение, подписано от четиримата гласи: „Казахме се, че след 35 години ще е забавно да обединим силите си и да влезем в звукозаписното студио. Ние може да остаряваме, но песните ни са нови. И усещането е много добро!”. Какво още си казват световноизвестната четворка и авторът ще разберете, ако заемете книгата от отдел "Изкуство" на Регионална библиотека "Христо Ботев" - Враца.

Източник: dariknews.bg