Председателят на новосформирания младежки парламент г-ца Даяна Йорданова, ученичка от XI а клас на Лесотехническата професионална гимназия сподели, че водеща тема на предстоящото заседание ще бъде обсъждането на първата сериозна инициатива, която е с благотворителен характер. На самото заседание ще се уточнят характера, параметрите и целевата група за изпълнението й.

Младежите ще обсъдят и решат кога и как да проведат Коледен благотворителен концерт с участието на талантливите берковски деца от всички училища. В рамките на това заседание се очаква членовете на съвета да вземат решение за създаването на Младежки клуб.

Припомняме, че Младежки общински съвет - Берковица бе създаден на 25.10.2017 г. като част от целенасочената политика на кмета инж. Милчо Доцов за подкрепа и чуваемост на младите хора в общината.

Създаването на Младежки общински съвет - Берковица е израз на стремежа на ръководството на Общината за сътрудничество, координация и взаимодействие между учениците от берковските училища, всички млади хора в Община Берковица и общинска администрация.

Източник: berkovitsa.bg