Комисията ще издирва собствениците на автомобили, паркирани и изоставени в имоти общинска собственост и ще издава предписание на същите за преместване. Упълномощените лица ще съставят констативни протоколи за техническото състояние на МПС-та, както и такива за неизпълнение на предписанията за преместване.

До момента Комисията е извършила оглед и опис на изоставените автомибили в град Берковица, като за всеки оглед е съставен протокол. Полицията е установила временния статут и собствениците на МПС-та въз основа на подадените протоколи от Комисията.

На установените собственици Община Берковица вече е изпратила уведомителни писма, в които същите са приканени в срок до 30.11.2017 г. да премахнат неправилно спрените, паркирани и/или изоставени автомобили.

В случай, че този срок не бъде спазен, автомобилите ще бъдат принудително премествани съгласно разпоредбите на чл. 36, ал. 9 от Наредбата за управление на отпадъците на територията на Община Берковица на площадка за временно съхранение. Направените в тази връзка разходи ще са за сметка на собствениците.




Източник: .berkovitsa.bg