През изминалата нощ той, заедно с министъра на вътрешните работи Валентин Радев, директорът на ОДМВР-Ловеч старши комисар Милен Маринов, областният управител на Ловеч Георги Терзийски и представители на Агенция "Пътна инфраструктура" инспектираха участъка, където станаха трите катастрофи.

Загинаха общо 11 души, други 26 бяха ранени, четирима от които в критично състояние.

Министър Радев каза, че е свикал миникризисен щаб на място, а днес /19 ноември/ очаква от експертите резултатите от анализите на пътния участък.

"Да ни кажат този участък, как ли не го кръщаваме, тези няколко километра тук, защо се е случило това? Имаме вече числа, статистика, но искаме точни анализи, за да се предприемат още мерки", добави Радев.

Главният секретар на МВР Младен Маринов допълни, че е разпоредил и всички пътни патрули на територията на страната вече ще са със включени сигнални светлини.

"Мислим всякакви варианти, но сигурността е и в ръцете на водачите. Участъкът е нов, асфалтът е нов, пътната маркировка е ясно видима, знаците са обозначени. Вижда се, че е населено място и трябва да се кара внимателно. За съжаление, когато се направи един път по-добре, това увеличава възможността за по-висока скорост и се стига до увеличаване на пътнотранспортните произшествия", каза още Маринов.

По думите му причините за тежката катастрофа между автобуса и камиона от петък все още се изясняват.

"Чакаме експертизи, за да се установи дали водачът е получил някаква криза или е вследствие на предприета неправилна маневра. Искаме да имаме факти, за да стъпим на тях и да направим анализ", поясни Младен Маринов.


Източник: bta.bg/bg