През лятото преди две години Даниел Маринов е все още ученик в спортното училище на Враца, но работи на Черноморието, за да изкара свои пари. Той е добър плувец, но една се пуска по водна пързалка, удря се в басейна и чупи шиен прешлен. Веднага след произшествието му е направена спешна операция в Бургас, последвана от дълга рехабилитация във Враца. Младежът още е инвалидна количка, но шансовете му за възстановяване са добри.

Силният дух на младежа, надвил страданието и той завършил училище и се явил на зрелостните изпити. Миналата година Дани беше абитуриент. Съвсем на шега момчето написа тогава в социалната мрежа, че си търси спешно дама. Веднага му се обадила студентката в юридическия факултет Александра Цветкова, носителка на титлата "Мис Враца” и предложила да избере нея. Дани, разбира си приел с удоволствие.

Волята и желанието му да се възстанови дават резултат и той може сам да се мести от леглото на количката си за предвижване. Рехабилитациите продължават и затова неговите приятели организират концерта, на които се надяват да съберат средства за процедурите на Дани. Младежите са подели и инициативата да се построи асансьор в жилището на техният приятел, за да може да излиза навън без да го носят по стълбите.

Средствата за асансьора са около 5 000 лева, които семейството не може да отдели от своя бюджет. Може да помогнем, просто като отидем на концерта. На сцената ще излязат да пеят и танцуват за Дани поп фолк певецът Галин, рапърът Монти, носителят на първа награда от Пирин фолк 2016 Светлин Миланов, танцьорите от Балет "Вива" и Детският танцов състав “Радост” при читалището на Враца.

Нека покажем, че заедно можем да даряваме усмивки!