Независимо от мястото, където са създадени и техниката, с която са изпълнени, творбите представят константните творчески търсения на Лети, обогатени от съприкосновението с чуждите култури. „С тази изложба имам усещането, че завършвам някакъв цикъл, както като автор, така и лично за себе си като човек. За това се радвам, че мога да я представя точно в родния си град Монтана.” – споделя художничката.

Изложбата, която свързва две думи със сходно звучене, но с различно значение, е вдъхновена от темите за вярата, за връзките и желанията, за непрестанните духовни и физически търсения. Според Виолета Апостолова вярата е „даване на твърда увереност в онези неща, за които се надяваме, убеждения за неща, които не се виждат. Вярата е закон за освобождение от ограниченията." Концепцията на изложбата разкрива виждането й, че вятърът е символ на духовното начало, той е символен образ, който води един диалог, един спор със събитията и с патриархалния ред. „Вятърът ще дойде, ще "префучи", ще "грабне", ще "свали", той ще преобърне всичко в нас. Ние в търсене на вярата винаги сме брулени от вятъра, а вярата е дар... и вятъра...”- лъкатуши мисълта на Лети, разкривайки посланията на изложбата.

Виолета Апостлова е докторант към катедра „Визуални изкуства“ на Софийския университет. Тя твори в областта на фотографията,печатната графика – както с класически графични техники, така и с компютърно-генерирани изображения. Има интерес в областта на дизайна, типографията, книгата и др.
Лети участва в десетки регионални, национални и международни изложби в Австрия, Беларус, Белгия, Великобритания, Испания, Китай, Мексико, Португалия, Полша, Румъния, Русия, Сърбия, Турция, Франция, Хърватия, Черна гора.
Макар че работи в столицата, Лети е съпричастна към артистичния живот в родния си край. Тя участва в есенните и пролетни салони на Дружеството на художниците „Тенец” в Монтана, в пленерите във Вършец и Оряхово, в националната изложба биенале „Тенец“, посветена на Йордан Радичков. През 2014 г. Виолета Апостолова спечели наградата за млад автор от този конкурс.