На 20-ти ще се играе първият двубой от предпоследния, 29-и кръг на първенството по футбол в „Б” група. В него футболистите на Локомотив (Мездра) приемат у дома дублиращия отбор на шампиона Лудогорец (Разград). Срещата на градския стадион в Мездра е от 18:00 часа. Останалите мачове от кръга са в събота от 18:00 часа.

Мездренци се завръщат отново на собствения си стадион, след като поради наказание в последните две домакинства играха в Монтана и Севлиево.

Преди този кръг Локо (Мездра) е последен в таблицата с актив от 20 точки. Вторият отбор на Лудогорец вече гарантира оставането си в групата и е осма позиция с 38 пункта.

Двубоят ще пропусне защитникът на „железничарите” Мартин Митов, който е наказан за една среща след като в миналия кръг получи втори жълт и респективно червен картон при загубата от Спартак (Плевен) с 1:0. Контузия все още лекува опорния халф Емил Петров. За сметка на това в игра ще се завърне опитният бранител Стоян Георгиев, чието наказание изтече.

Срещата ще бъде ръководена от рефера Рюстем Карагарен от Асеновград. Негови асистенти ще бъдат Николай Чакъров и Васил Петров, и двамата от Пловдив. Четвърти съдия е Цанко Миндалов от Стамболийски, а съдийски наблюдател - Иван Алексиев от столицата.