Припомняме, че в края на месец август, в редакцията на MediaNews постъпи сигнал за изнудвани за голи снимки деца в една от социалните мрежи. Измамникът бе свалил снимки на едно от децата и го е заплашвал, че ще ги качи в нов профил, направен от него. За да не се случи това, той пожелал да получи голи снимки. Когато чатът станал по-сериозен и включвал нецензурни изрази, той настоявал за видеоразговор.

Схемата била добре подготвена. Освен за едно от децата, педофилът се представял и за братовчед на едно от момичетата, като дори знаел името и годините на момчето, което допълнително да допринесе за истинността на профила. Родителите обаче веднага проучили и разкрили плана.

Няколко дни след излъчването на репортажа, работа по случая започват служителите на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“. След бързи действия от страна на спецполицаите, случаят е докладван в Районна прокуратура – Враца, съобщиха за нашата медия сигурни източници.

Веднага са предприети процесуално-следствени действия, под надзора на прокуратурата, за документиране и доказване на престъпната дейност на педофила.

Въпросното лице вече е установено. Той е пълнолетен жител на град Мездра, с инициали В. В.

Служителите на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ продължават действия по изясняване броя на децата, станали жертва на престъпната дейност на измамника.