В инициативата се включиха над 20 доброволци, които помогнаха не само с материали, а и с безвъзмезден труд. Всички заедно изградиха две клетки и почистиха двора от храсти и отпадъци. Младо семейство достави строителни материали и помогна за изграждането на клетките.

Собственик на частна строителна фирма предостави камион за извозване на отпадъците и друга техника за премахването на храстите. Едноличен търговец, пожелал анонимност, осигури тръби за конструкцията на клетките.

В инициативата се включиха представители на местен фитнесклуб. Друг дарител закупи ламарината за покрива на клетките.

Доброволците заедно почистиха целия двор и премахнаха храстите.

“Денят беше изпълнен с много емоции, не само за нас, а и за кучетата. Всички заедно свършихме толкова много работа, колкото ние сами не бихме успели за месеци наред. Най-накрая успяхме да покрием две от клетките и вече са почти готови за настаняване на кучета в тях. Остава да бъдат покрити от всички страни, за да не навява сняг през зимата.

Много млади хора се включиха в инициативата и работиха с пълни сили през целия ден. Децата не спряха да играят с кучетата и да ги разхождат и тичат с тях. Денят беше изключително позитивен и усмихнат.

Благодарим на хората, които се включиха в инициативата и отделиха почивния си ден за нас и кучетата", сподели по този повод основателят на "Animal help" - Мездра Станислав Марински.

"Благодарим и на тези, които дариха строителни материали и техника. Другата седмица ще продължим с изграждането на останалите клетки, както и с укрепването на оградата.

Приканваме отново всички, които искат да помогнат или искат просто да си поиграят с кучетата, да заповядат в събота и неделя в приюта в село Долна Кремена", призоваха от гражданското сдружение..