При момчетата отборът на ОУ "Св. св. Кирил и Методий” (Мездра) победи в директна елиминация представителя на област Монтана - Първо ОУ "Никола Вапцаров” (Берковица) с 25:9 гола (на полувремето 11:2).

Най-много попадения за тима, воден от учителя по физкултура Атанас Георгиев, вкара Йохан Марков, който отбеляза 10 гола. Следват: Милен Валентинов с 8 гола и Илиян Младенов - с 3. Титулярният състав на победителите включваше още вратарят Петър Иванов и полевите играчи Валентин Гачев (кап.), Ралин Тодоров и Цветомир Тодоров, както и резервните състезатели Веселин Цанов, Марио Лилов и Тодор Георгиев.

Така младите хандбалисти от ОУ "Св. св. Кирил и Методий" се класираха за междузоналния турнир, който ще се проведе на 26 април в Ловеч. Там те ще срещнат зоналния първенец на областите Велико Търново, Габрово, Ловеч и Плевен. Победителят от този двубой ще се класира за републиканските финали на игрите, които са от 9 до 12 юни в Горна Оряховица.

В зоналния финал при момичетата V-VII клас представителят на врачанска област - ОУ "Христо Ботев” (Гложене), се наложи над първенеца на област Монтана - Първо ОУ "Никола Вапцаров” (Берковица) с футболни резултат 3:2 (на полувремето 2:2) и също се класира за междузоналния турнир в Ловеч. Държавните финали при момичетата са в началото на юни в Добрич.