Градоначалникът напомни на присъстващите за зимната обстановка, като поясни, че общината има готовност и е сключила договор с фирма за почистването на града и пътищата между селата. От значение е вътрешната организация по кметства да бъде готова и добре организирана, което зависи от кметовете и кметските наместници.

Относно капиталовите разходи, Иван Аспарухов подчерта, че когато се подава информация за ремонт на улица в населено място е важно как ще бъде изготвен плана. Той обърна внимание на това, че когато се прави цялостен ремонт на улица, често са засегнати имотите на жителите. Това е така, защото има изградени бордюри части или бетонови отливки, които се налага по план да бъдат премахнати. Той помоли за съдействие от кметовете по този въпрос и по-ранното организиране на процедурите.

Във връзка с отпадъците и сметосъбирането, кметът на общината съобщи, че са подменени съдовете за смет в града и в почти всички села. Остава да се провери колко още е необходимо да закупи общината до края на годината. Още в началото идеята бе контейнерите да бъдат поставени на удобни места за хората в селата. Така да се реши проблемът със съдовете за смет, които се намират на недостъпните улици в момента.

Кметът поясни още, че проектите по „Малки местни инициативи“ зависят от състоянието на бюджет 2022 г., който ще бъде засегнат от повишаването на цените и нестабилната финансова среда в страната.