На 09.10.2018 г. Р. излязъл от дома си и тръгнал с лек автомобил м. „Субару Легаси“ към горския масив, собственост на дружеството му.

Същата сутрин Г.Г., заедно със седемнадесет годишния си внук Г.Б., решили да отидат да събират дърва. Двамата впрегнали коне в каруците и тръгнали по черен път в посока местността „Билото“. Там се движели в разорана нива, без да навлизат в горския масив на обвиняемия Г.Р.

Около 11:30 ч. обвиняемият се намирал в района и забелязал каруца с мъж в нея. Без каквато и да е причина решил да стреля с носено от него ловно оръжие. С произведения изстрел улучил каруцаря, който паднал. Дядото на пострадалия, който се движел зад него, видял свличащото му се тяло и реакцията на уплашения кон. Успял да настигне и да спре каруцата на внука си, който лежал безжизнен с рана в главата. Г.Г. забелязал наоколо силует на мъж и разпознал обвиняемия Р., който в следващия момент се скрил в гората.

След подаден от близките на момчето сигнал на тел. 112, на местопроизшествието бил изпратен полицейски автопатрул, сформирана оперативно-следствена група и започнали издирвателни мероприятия на извършителя на убийството.

Междувременно Г.Р. напуснал местопроизшествието и се опитал да заличи следите си, навлизайки и излизайки на главния път Е 79 от черни пътища. Въпреки това МПС му било засечено от камерите на Агенция „Пътна инфраструктура“. По-късно, в гр. Враца, той активирал мобилен телефон, който от сутринта бил изключен и провел няколко разговора, с цел създаване на алиби. Успял да скрие и огнестрелното оръжие, с което извършил убийството. Движейки се в посока гр. Монтана обвиняемият бил спрян за проверка от органите на полицията и задържан.

На следващия ден във фермата му били открити и иззети боеприпаси за огнестрелни оръжия – общо 101 броя патрони различен калибър, държани от него незаконно.

Разпитан в хода на досъдебното производство обвиняемият Г.Р. не се е признал за виновен по повдигнатите му и предявени обвинения.

Предстои наказателното производство срещу него да продължи в съда.