© Борис Кръстев

Сред най-засегнатите села са Люти дол, Типченица, Ребърково, Дърманци, Лик, Ослен Криводол, Брусен, Долна и Горна Кремена, както и редица села в района на Искърското дефиле, между които Елисейна, Зли дол, Зверино и Ребърково.

Напълно е унищожена земеделската продукция на десетки производители. "Всичко буквално е на земята. Такъв град не сме виждали през живота си", споделиха жители на засегнатите села.

Сериозни материални щети са нанесени и в романското село Синьо бърдо. От падналата градушка са счупени стъклата на няколко автомобила, както и керемидите и прозорците на доста къщи. Масово са унищожени зеленчукови насаждения и плодни дървета. Комисия от Община Роман тепърва ще оценява щетите.

От интензивните валежи Мала река в село Ребърково, в която се вливат реките Клисурска и Ботулиновска, временно излезе от коритото си.

Непочистен улични шахти предизвикаха наводнение в производствените халета на завода за автомобилни кабелни комплекти SEBN-BG, последствията от което все още се отстраняват от служители на Районната служба "Пожарна безопасност и защита на населението".

За пореден път тази сутрин паркингът пред хотел "Родина" и кръговото при Автогарата в Мездра се превърнаха в "море" и това сериозно затрудни движението на моторни превозни средства, алармираха изнервени шофьори.

Заради обърнат наклон на положената нова настилка в предблоковото пространство на улица "Янко Сакъзов" 4-А, което бе асфалтирано наскоро от Общината, бяха наводнени мазетата във Вход "В" на жилищния блок.

Наводнени са множество мазета и на други жилищни блокове и къщи в Мездра, а някои села временно останаха без ток.