"Това е първата подобна ученическа инициатива у нас, която поставя основите на развитието на младежките проекти в национален мащаб. Надяваме се, че първото издание на националния форум е само началото. Уверени сме, че „Моето зелено бъдеще“ ще се утвърди като една добра практика и проект, насърчаващ мисленето и зелените идеи на учениците в гимназиален етап. Проектът е класиран на второ място на Националната олимпиада по гражданско образование (2018-2019г.).", споделят организаторите.

Поради големия интерес към форума, крайният срок за изпращане на творби е удължен до 17.04.2019 г. За участие във форума ще бъдат допускани творби на ученици между VIII. – XII. клас в две категории – писмени разработки (есета, стихотворения и разкази) и визуални разработки (снимки, комикси и рисунки). Отличените ученици ще бъдат наградени и поканени за участие във форума, където ще могат да представят своите идеи, както и ще бъдат включени в дискусии в рамките на двата дена в гр. Враца (08-09.06.2019г.)

В инициативата могат да се включат ученици от цялата страна, които трябва да изпратят творбите на my.green.contest@gmail.com. Всички участници ще получат сертификати. За повече информация относно регламента и провеждането - може да се свържете с Руси Карарусинов (тел.: 0888 77 08 30, my.green.contest@gmail.com. или на: www.fb.me/my.green.contest ).

В приложение се прикачва регламент на форума (условия за участие, тематични направления и категории). Регламентът е достъпенна сайтът на Националната природоматематическа гимназия (npmg.org) и онлайн на адрес: http://bit.ly/2tMeIji