Наградата е присъдена от Международен комитет за приятелството на Художественото училище „Charumela“ в Бангладеш. В конкурса участват школи от над 50 страни в света, наградените учители са 13, а в България те са 4 – от Плевен, Хасково, Попово и Монтана.

„За мен тази награда означава, че трябва да се работи още по-усилено с децата“ – споделя Таня Василева , учител по изобразително изкуство в студио „Рени арт“ Монтана:

„Тази организация стартира една инициатива за деца, които се занимават с изкуство и по време на ковид епидемията. Миналата година започнаха да пускат конкурси на различни теми… Самата организация обявява темата в много кратък срок и се затваря веднага конкурсът, и за определено време трябва да се гласува, за която рисунка им харесва от другите международни студиа и школи. А аз мога за други, но не и за своите деца да гласувам. В този конкурс участват над 50 страни. За да участвам в този конкурс, трябваше да съм се включила в определен брой конкурси на няколко теми. 25 деца участваха.Златен медал имат 7 деца от студиото и сертификати имат другите деца. Темите бяха глобални: мир, животни, приятелство… Аз се изненадах, че съм отличена като ръководител на студиото по изобразително изкуство и избрана сред толкова много международни педагози от цял свят и съм отличена с международен сертификат..“

Оценката за най-добър арт – педагог в света се базира на представените рисунки на учениците на дадения педагог.

Една от участничките е наградена със златен медал и сертификат, тя участва с рисунка Дракон с издраскване. Рисунката участва онлайн в конкурса в Бангладеш. Велина Бойчева и Красен също имат златни медали.

„За мен тази награда означава, че трябва да се работи още по-усилено с децата“, споделя Таня Василева.