Две години вече местните напразно чакат да започнат ремонтните работи на прекъснатия път. Част от планинския склон е съборена, за да се направи временно трасе, но заради нестабилната основа и то започва да пропада. Колите се изчакват, за да се разминат, но истинското изпитание е за сигурността на автобусите.

"Автобусът спира, учениците слизат и прехождат пеша този маршрут, автобусът минава сам, качва ги от другата страна и ги кара за Роман на училище. Абсурд!

От Община Роман уточниха, че проектът за укрепване на пътя вече е готов и в момента тече процедура за отчуждаване на горски терени. "Проектантите прецениха, че трябва да се вземе от горския фонд, за да няма повече възможност за свличане. Да стане много по-добре и по-здраво", уточни Валери Ролански, кмет на община Роман.

Преместването на пътя далеч от свлачището обаче, ще струва над 1 000 000 лв., които хората от района чакат от Междуведомствената комисия за бедствия и аварии. И се надяват укрепването да започне преди да е станал тежък инцидент.

Източник: 24chasa