По История и цивилизация, например гостите видяха България при Асеневци (1185 г.-1241 г.), а в ролите на двамата братя влязоха ученици от Бутан. В залите на училището имаше занимателна математика, виртуално пътешествие в Бразилия и гражданско образование. Развитие на умения представиха сдружение „Събитието Северозапад”, като присъстващите влязоха „В обувките на…”, а „Емоцията в действие” беше водена в киносалона на училището от Янко Морунов – доскорошен учител в бутанското училище. „Подготовката ни костваше близо два месеца и благодаря на всички учители и ученици, които така активно работиха и съдействаха, за да представим по най-добрия начин нашето училище”, каза Жана Димитрова – директор.
След работилниците се проведе и официалната обмяна на опит и практика, където се включиха директори от Ракево, Търнава, Борован, Галиче. Начално училище „Васил Левски”, Козлодуй се представи с атрактивна програма в началото на форума, а директорът Бисерка Димитрова представи и презентация по темата за задържане и обхват на учениците.

Гост на събитието беше Маринела Николова – кмет на община Козлодуй, която видя и ремонтните дейности в училището. „Възхитена съм от това, което са направили с труда и уменията си учителите и учениците. Видях нови вътрешни пространства, кино-салон, зала за фитнес, новата столова на училището – все привлекателни и интересно аранжирани помещения. Горда съм, че учебно заведения от Община Козлодуй е избрано от РУО за домакин на подобен форум и вярвам, че всички са усетили духа, който носи бутанското училище”, коментира кметът Николова.