За целта бяха избрали забавната и поучителна приказка "Добрите стопани", на която учениците трябваше да познаят и другото й заглавие - "Мързелан и Мързеланка". В ролята на четци и актьори се превъплътиха самите учители. Това предизвика много усмивки у малчуганите и те с интерес наблюдаваха актьорските умения на своите класни ръководители.

Не знаеха обаче, че и за тях има изненади. Учителите бяха подготвили няколко забавни образователни игри, с които провериха доколко децата са запомнили съдържанието на приказката, както и какви поуки са си извлекли от нея. Всяко едно дете трябваше да прочете по едно изречение, за да довършат приказката.

В импровизираното състезание, без конкурсен характер, бяха избрани на случаен принцип четири отбора с по четирима участници. Първата задача, с която трябваше да се справят, бе да открият подходящата поговорка, която най-точно изразява поуката от приказката. Това се оказа лесно за малките многознайковци.

Втората задача бе вече изпитание за отборите, тъй като трябваше да прочетат по роли непознати басни за тях и да посочат какви са поуките. Разбира се, при изпълнението на задачите отборите получавах и помощ от публиката.

След забавните игри, заместник-директорът Цветанка Найденова поздрави децата за показаните знания и подари на участниците интересни енциклопедии.