Във връзка с обявената грипна епидемия на територията на област Враца, Регионалната здравна инспекция препоръча на директорите и медицинските специалисти в училищата да разполагат ежедневно с информация за броя на отсъстващите ученици, както и за броя на отсъстващите поради грип и остри респираторни заболявания. При установяване на повече от 30% отсъстващи ученици, директорите да прекратят временно учебните занятия.

Към този момент в община Мездра учебните занятия са прекратени само в градското Основно училище "Христо Ботев”, където учениците са пуснати в грипна ваканция, считано от 1 февруари, четвъртък, до 6 февруари (вторник) включително, информира заместник-директорът по учебната дейност Цветомира Илиева. Тя съобщи, че днес в училището са регистрирани 139 отсъстващи от общо 402 ученици, което прави около 34%.

Във всички останали училища продължава да се води нормален учебен процес и не е обявена грипна ваканция. В Средно училище "Иван Вазов" - Мездра днес са отсъствали 120 ученици или около 25%, което на този етап не налага прекратяване на учебните занятия.

В другото основно училище в града - "Св. св. Кирил и Методий", отсъстващите за деня са били 18% и учебните занятия също няма да бъдат прекратени.

Нормални учебни занятия продължават също двете професионални гимназии в града, както и в СУ "Св. Климент Охридски" - Зверино и в ОУ "Васил Кънчов" - Моравица.