Учениците събраха свои средства, с които закупиха и подготвиха индивидуални подаръци за всяко дете, според личните им желания; осигуриха се 12 стола за столовата, в която деца се хранят и се обучават на самостоятелни умения; хранителни продукти и лакомства.

На 16.12.2019 г. гимназистите посетиха Центъра в Берковица и се срещнаха с момчетата и момичетата, настанени там. Целта на срещата бе не само да се осигурят вещи и храни за децата от социалната услуга, но да се даде възможност на деца от семейства да създадат приятелства с деца от резидентна грижа.

Часовете на „дарителство“ преминаха в разговори по различни теми между всички деца, едните искаха да се погрижат за другите – давайки им от своя свят изпълнен със семейна грижа и любов, а другите пък показаха, че са отворени да приемат всяко приятелство като ново начало в недобрата им съдба.

Децата от СУ „Иван Вазов“ гр. Вършец споделиха, че биха искали да продължат инициативата и създадените нови приятелства да прераснат в дълготрайни такива, като планираха бъдещи съвместни екскурзии, пикници и забави.

Както повелява духът на Коледа,доброто може да бъде пресъздадено най-добре от деца, които помагат на деца.

С добрата си кауза децата от СУ „Иван Вазов“ гр. Вършец въвлякоха в мисията „Предай нататък“ и двете Общини – Берковица и Вършец, които си партнираха в осигуряването на транспорта на децата и стоките, като подкрепиха „Доброто“ създадено от децата.