По време на открития урок младите червенокръстци и техните съученици запознаха присъстващите какво представлява здравословното хранене, кои препоръки е необходимо да спазваме и какви са ползите от него, както и как и защо трябва да водим здравословен начин на живот. Направиха го чрез мултимедийна презентация, попълване на кръстословица и състезателни игри - "Мама готви по-добре" и приготвяне на сурови енергийни бонбони от орехи и какао, в които се включиха активно ученици, учители и родители.

Всички участници в занимателните игри получиха вкусни награди, осигурени от Веселка Христова, бивша възпитаничка на училището, и нейната колежка Павла Отова, които имат магазин за здравословни десерти в столицата. В знак на благодарност доброволците от БМЧК им подариха саморъчно изработено пано с логото на фирмата им.

Сред гостите на проявата бяха кметът на общината Генади Събков, представители на Българския червен кръст от Враца и Мездра и д-р Ирена Виденова, заместник-директор на Регионалната здравна инспекция, която представи същността на пирамидата на здравословното хранене.

Посланието, което отправиха младите хора към всички, бе: "Храни се здравословно, живей пълноценно!”. Защото "Ние сме това, което ядем", както се казва в изтъканата от житейския опит древногръцка поговорка.