© Младежки център - Враца

Шишеядите са поставени в ОУ "Васил Левски"- Враца и ПГ "Димитраки Хаджитошин"- Враца, Профилирана езикова гимназия "Йоан Екзарх"- Враца. Тази инициатива се реализира във връзка с проекта "Партньорство за красива и чиста България", част от програма на сдружение BG Бъди активен- Пловдив.

"След събирането им в едногодишен период, събраната стойност като пари от количествата шишета ще разпределим към тези три училища, които са ни партнирали, а със средствата те ще могат да реализират свои инициативи с екологична насоченост. Това, което ние отделно предвиждаме от шишеядите, са почистващи събития, които ще бъдат със състезателен характер. Осигурихме наградния фонд, който е много атрактивен и доста мотивиращ младежите да се включат в подобен тип събития. Едната награда ще бъде електрическа тротинетка, а другата ще бъде едно много готино колело", каза Галин Снежанов - младежки работник в Младежки център- Враца за БНР.

Младежите и тази година ще продължат да се грижат за "Плажът"- място за отдих сред природата край лека Лева със шезлонги и чадъри. Подробности може да чуете в звуковия файл.