Тимът от Сунгурларе спечели и наградата на БЧК – Монтана за най-добро представяне в теста за първа помощ. С 88 точки втори се класира отборът от II ОУ „Иван Вазов“ от град Вълчедръм (област Монтана). Само на точка след тях третото място заеха момчетата от ОУ „Свети Паисий Хилендарски“ в град Елхово (област Ямбол). На четвърто място се подреди отборът на СУ „Христо Ботев“ от град Септември (област Пазарджик) със 72 точки. Пети остана тимът на СУ „Екзарх Антим I“ от град Казанлък (област Стара Загора), който получи 62 точки.

Националната ученическа викторина „Да запазим децата на пътя“, чийто домакин за пръв път бе Монтана, се проведе в сградата на Обединения детски комплекс „Ние, врабчетата“. Гости на събитието бяха зам. областният управител Латинка Симова, кметът на Монтана Златко Живков, началникът на РУО – Монтана Трайка Трайкова, директорът на Националния дворец на децата Татяна Досева, директор дирекция „Хуманитарни дейности“ в общината Александър Герасимов, експерти от РУО и общинската администрация.

По време на състезанието децата показаха знания и умения за действие в условията на пътното движение и безопасно поведение на пътя. Те решаваха листовки, тестове по първа помощ, отговаряха на въпроси във викторина, редиха пъзели с пътни знаци, откриваха повреди във велосипед. Всичко това се случваше под зоркия поглед на съдийската комисия в състав: главен съдия – Слави Кръстев от СБА - София и членове инспекторите Мария Ботева и Атанас Терзиев от Главна дирекция „Национална полиция“ - отдел „Пътна полиция“ в МВР – София, инспектор Радослав Марков от областна дирекция на МВР – Монтана, сектор „Пътна полиция“, Коля Панайотов – ръководител направление “Спорт“ и Силва Петкова от административния отдел в Националния дворец на децата – гр. София и Благовеста Нончева от БЧК – Монтана.

Всеки участник в Националната викторина получи подарък и лакомства от община Монтана, шоколади от областната управа, медицински пластири от БЧК – Монтана и сувенири, изработени от ученици на ПГСАГ „Проф. арх. Стефан Стефанов“ в областния град. Ученици от професионалната финансово-стопанската гимназия „Васил Левски“ бяха гидове на гостуващите отбори като в свободното време им показаха забележителностите на града и им разказаха за неговата история.