За разлика от предходни години, възпитаниците на „най-вкусното“ училище в общината избраха да изненадат малките палавници от близката ДГ „Слънчице“ с любимата на поколения наред вечна приказка на Ангел Каралийчев за майчината обич и грижа „Майчина сълза“. Каките и баткото бяха посрещнати с интерес и любопитство от децата от IV-та възрастова група „Дядовата ръкавичка“ в най-голямото детско заведение в Мездра ДГ „Слънчице“.

Заедно със своите учители – Валентина Маешка и Даниела Атанасова, малчуганите с нетърпение очакваха своите гости, заедно със завеждащия детски отдел в библиотеката при НЧ „Просвета – 1925“ Димитрина Иванова. Тя им разказа за библиотеката, за книгите и богатството, което се крие в тях, и им пожела да станат чести посетители в царството на книгата, наречено библиотека.

Насядали върху меките възглавници в залата за занимания, децата със затаен дъх и светнали очички слушаха красивата приказка за майчината обич и грижа.

След последните думи на малкото лястовиче, децата споделиха, че приказката им е харесала много. В очите им имаше и малко тъга, но и радост, защото приказката завършва с добро, каза едно от децата.

Но каките и баткото бяха подготвили още една изненада...Те подариха на цялата група прекрасна картина илюстрация към приказката, нарисувана от деветокласника Преслав Вутов.

На раздяла, бъдещите първолаци поздравиха своите гости и нови приятели с веселата песен за Червената шапчица. Те показаха и завидни знания за деня на Априлското въстание - 20 април и за подвига на българските национални герои.